0
ATR_store_bikes

#madeinhere

Så som du vill ha den

På Åsögatan 122 missionerar vi cykel och cykelkultur på heltid. ATR designar, säljer och bygger personligt utformade cyklar för dig som cyklar i staden. Gärna både funktionella och inspirerande. Alla våra cyklar levereras med livstids garanti på ramen och fri service de första två åren. 

Du kan välja en färdig modell nedan eller bygga en helt från grunden i Cykelbyggaren. Eller välj en färdig som du sedan bygger om, här på webben eller tillsammans med oss i butiken.

Vi kan skicka din cykel i stort sett varsomhelst men om vi får välja så skulle alla cyklar rulla ut genom vår dörr, det känns alltid bäst, tryggast, roligast.

Oavsett vad du väljer tackar vi för förtroendet och önskar dig en fantastisk tur!

Liten guide: Vad behöver du för cykel? Eller egentligen, vad tycker du att skulle vara roligast att cykla runt på? De flesta klarar sig med en cykel utan växlar, eller med två växlar, och då är TOWN ett bra alternativ. Den är så okomplicerad som en cykel bara kan bli.

Vill du ha fler växlar för att du cyklar långt eller ofta över berg och dal eller bara för att du gillar växlar, då är ramen ROAD det bästa alternativet. ROAD är mer teknisk överlag, mer finesser och mer att hålla reda på generellt. Men väldigt kul givetvis.

Från Juni 2023 kan vi även bygga ROAD med elassistans.

Att cykla ska först och främst vara kul, gå på lust!

Sittposition: Vill du cykla snabbt och försöka komma undan luftmotståndet, då är ett bockstyre effektivt, eller DROP BAR som det kallas på internationellt cykelspråk. Vill du sitta mer upprätt för behagligast möjliga sittställning är vårt KOMFORT styre rätt för dig. Är du lite mittimellan och lagom på alla sätt rekommenderar vi styret vi kallar SPORT. Ungefär i detta läge väljer du även hur mjuk eller hård sadel du vill ha. En mjuk sadel är skönt om du inte cyklar så långt varje gång. Hårdare och smalare sadlar är mer effektiva om du cyklar fortare eller längre och kanske tom använder cykelbyxor.

Funktion: Hur praktisk behöver cykeln vara? Är skärmar ett krav, behöver du en korg där fram för att få med dig alla dina saker till jobb, träning eller skola?  Vill du ha bredare däck som ger stabilitet på alla underlag eller ett smalare och snabbare däck?

Utseende: Vilken färg ska cykeln ha, vi har olika färger och försöker variera oss så ofta vi kan eller vågar. Sedan kan du även välja om cykelns delar ska vara svarta eller silver. Tillsammans gör dessa två val att det finns mängder av varianter och chansen att du bygger en unik cykel är ganska stor. Om du är riktigt kräsen kan vi även lacka ramen i den färg som du önskar, bara fantasin sätter gränserna. Alla färger i RAL-skalan går bra, det är rätt många…

Storlek: Det bästa sättet är att komma in till oss och provcykla, givetvis. Om du inte kan komma till Åsögatan 122 kommer här några tips och idéer. Det finns ingen riktig sanning så helt fel blir det sällan.

Vi har kallat våra storlekar för Medium, Large och Low. Vi tänker ungefär såhär:

Low: 155cm till 175cm
Medium: 165cm till 185cm
Large: 175cm till 200cm

En för stor ram är nästan alltid tråkigare än en för liten. Beroende på vilket styre du väljer kan cykeln kännas mer kompakt (med komfort styre) eller liter mer rymlig (med sport styre).

Våra cyklar får plats med 38mm breda däck och skärmar eller upp till 45mm däck utan skärm.

Town kan byggas med vanlig kedja eller med rem men inte med skivbromsar.

Road kan inte byggas som singlespeed.

Våra ramar är tillverkade i aluminium, en legering som heter 6061. Alla mått och detaljer är designade av ATR men de svetsas ihop i en fabrik som ligger i Shunde, Kina (nära Hong Kong). Gafflarna på Town är gjorda i aluminium och tillverkas i Taiwan.

De flesta av delarna på våra cyklar är också tillverkade i olika varianter av aluminium. Därför att det är lätt, starkt och snyggt. Det rostar inte heller, möjligen oxidera och bli lite matt med tiden, men ingen rost.

Vissa skruvar på cykeln är i stål, vissa kan lätt få lite rost på sig om cykel förvaras utomhus längre tider men det inget som påverkar funktionen. Vi gör allt vi kan för att hitta alternativ som inte rostar givetvis men vi tyvärr inte 100% ännu.

Däcken på våra cyklar heter Panaracer och dessa tillverkas i Japan, därifrån kommer också pedalerna MKS och ringklockorna Crane. Lädersadlar och handtag kommer från Brooks och de tillverkas mest i Italien.

Garanti: Alla ramar har livstids garanti för den ursprunglige ägaren. Vi tycker det är rimligt men om vi skulle råka ut för en situation som gör att vi behöver tänka på ett annat sätt ska vi försöka med det också.

Skötsel: Alla cyklar vi bygger har 2 års servicegaranti från vår butik på Åsögatan 122. Det betyder att du kan komma förbi så ofta  som du tycker är nödvändigt för att ge din cykel en genomgång. Köper du cykel av oss och använder den på annan ort önskar vi att du själv eller någon annan med lite teknisk fömåga tittar över och efterdrar skruvarna efter en månad eller tvås cykling.

Några exempel på cyklar som du kan bygga: