0

Företagscyklar

Företagscyklar från ATR

ATR är ett varumärke och retailkanal som erbjuder personligt utformade och lokalt byggda cyklar för den urbana cyklisten —det tryggaste och mest inspirerande sättet att köpa och äga en cykel på. Vi erbjuder lösningar för både netto- och brutto- löneavdrag med leasingupplägg inklusive försäkring och service.

Ingår alltid

  • Personlig utformning av företagets/personalen cykel, alltid minst fyra färgval.
  • Gratis ”no-questions-ask” service från ATRs butiker under hela avtalsperisoden
  • Livstids garanti på ram och gaffel

Tillval 

  • Egen färg på ramen, dekaler etc.
  • Service av cyklar på er företagsadress
  • Upphängning för cyklar på företaget, vinterförvaring av däck hos ATR

Kontakta oss på info@staging.andtherev.com

För att det är smart

VARFÖR ÄR DET BRA MED CYKEL I ER FÖRETAGSKULTUR?

 

1. Effektivitet: Daglig syresättning av hjärnan vid tex cykling skapar högre kvalitet i beslut och kreativitet. 

2. Tid: Snabbaste sättet att röra sig på i staden, ta cykeln till mötet och kom fram då ni hade tänkt.

3. Hälsa: Cyklande människor upplever lägre stress, har färre sjukdagar och bättre ork (jämfört med bil eller tunnelbana).

4. Ekonomi: Alla tre punkterna ovan sparar företaget pengar. Vad kostar dålig hälsa på ert företag? Eller dåliga beslut?

“En färsk rapport från London har funnit att individer som använder cykel som sitt dagliga transportmedel är 6 gånger hälsosammare än de som åker bil, tunnelbana eller buss.” 

“I Stockholm skulle 80 liv/år räddas om om alla som har 5km eller kortare jobbresa cyklade istället för att köra bil”

15% av alla resor i Stockholm sker idag med cykel, målet för år 2030 är 20% enligt riksdagens Cykelutredning. Löjligt lågt anser vi på ATR —varför inte sikta mot 50% som i Köpenhamn?

 

 

ATR’S ERBJUDANDE
Personligt utformade och lokalt byggda cyklar för den urbana cyklisten, det är vi är bra på. Bygg din egen cykel i vår “Cykelbyggare” på staging.andtherev.com. Det finns minst två bra sätt att köpa in ATRcyklar på, till företaget eller till sina medarbetare:

 

1. Cyklar på arbetsplatsen —gör era medarbetare till cyklister på arbetstid
NYHET: Från och med 2022 är det ingen förmånskostnad på cyklar under ca 20000SEK. Läs mer på denna sida från Skatteverket. Betala era cyklar på en gång eller leasa er cykelflotta på 12-36månader. Glöm inte att köpa in några hjälmar och lås samtidigt. Service och försäkring ingår under hela avtalsperioden.

 

 

2. Cykel på bruttolöneavdrag
Om inte företaget vill ge bort cyklar är detta ett bra sätt att köpa cykel på för den anställde och kostnadsneutralt för företaget. Trygghet under hela avtalsperioden då service ingår.

 

 

Hur fungerar det för arbetsgivaren?
a) Arbetsgivaren tar kontakt med ATR, vi presenterar de olika valen för finansiering, avtalstider etc i detalj. Sedan öppnar ATR ett ”orderfönster” där företaget och medarbetarna får bestämma sig för cykelmodell och eventuell extra utrustning.

b) Avtal och finansiering upprättas, när allt är klart får företaget en färdig fil med bruttolöneavdraget/månad för varje enskild medarbetare. Löneadministratören jublar!

 

 

Vad kostar det för arbetsgivaren?
Kostnaden för företaget vid bruttolöneavdrag är NOLL kronor. 

 

Vad ingår i avtalet?
Avtalen kan skilja sig något, alla företag väljer inte samma villkor, men idén är att arbetsgivaren ger medarbetaren tillgång till en cykel på ett både förmånligt och tryggt vis. Under hela avtalsperioden ingår förutom cykel och tillbehör även service och garantier. ATR har dessutom alltid livstids garanti på ram och gaffel. Alla cyklar utformas för varje medarbetare precis som alltid på ATR. Försäkring under avtalsperioden är ett privärt tilläggserbjudande som de flesta väljer.

 

 

Hur fungerar det för medarbetaren?
När medarbetaren valt en cykel kommer cykelns pris att fördelas på den avtalstid som företaget valt. Samma summa kommer sedan dras från bruttolönen i tex 36 månader (det vanligaste). Summan innehåller även förmånsvärdet, för belopp över ca 20000.-, som är baserat på en 10årig avskriving. Nettoeffekten för medarbetaren beror på vilken marginalskatt hen har.

 

 

Vem är det som äger cykeln under avtalstiden?
Cykeln ägs av finansbolaget under avtalstiden. Om en medarbetare slutar kan hen lösa ut cykel från arbetsgivaren eller flytta med sig cykeln till sin nya arbetsgivare. Detta hjälper ATR till med.

 

 

Kan man byta cykel under avtalstiden?
Nej.

 

 

Vad händer om cykeln skulle bli stulen under avtalstiden?
Vi erbjuder en stöldförsäkring i samband avtalet med en självrisk i nivå med den man har som cykelägare i sin hemförsäkring men utan åldersavdrag. Förmånligt.

 

 

Vad händer efter avtalstiden tar slut?
Efter avtalstiden lämnas cykeln tillbaka till ATR som löser det avtalade restvärdet från finansbolaget. Efter det kan medarbetaren köpa loss cykeln från ATR, det är ofta fördelaktigt men inget tvång.

 

 

Vad är det för skillnad på att köpa en cykel med bruttolöneavdrag och köpa en för skattade pengar?
Det beror på vilken marginalskatt du har, uppskattningsvis 15-30% billigare för medarbetaren än att köpa cykeln direkt av ATR för skattade pengar.

 

 

Varför erbjuder inte ALLA arbetsgivare detta till sin personal?
Vi vet inte, men vi kommer göra vårt bästa för att ändra på saken. Hjälp oss gärna att sprida budskapet!

 

 

Ingår alltid
— Personlig utformning av företagets cyklar

— Fri service från ATRs butiker under hela avtalsperisoden

— Livstids garanti på ram och gaffel

 

 

Tillval 
— Egen färg på ramen, vi lackar lokalt i Stockholm

— Service av cyklar på er företagsadress om ni inte vill åka till Åsögatan 122

— Upphängningslösning för cyklar på företaget på ett snyggt och praktiskt vis

— Förvaring av sommar- och vinter- däck

— Stöldförsäkring under hela avtalstiden

 

 

Välkomna att höra av er till oss via mail så kan vi sätta igång processen att göra er arbetsplats både friskare, smartare och mer effektiv. Vi kommer gärna till er om ni inte har vägarna förbi Åsögatan 122.